طرحهاي آمارگيري کارگاهي ويژه فناوري اطلاعات و ارتباطات توسط مرکز آمار ايران و به سفارش وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از 21 مرداد ماه تا 23 شهريور ماه در کشور اجرا ميشود.
وايمکس نيوز- به نقل از مرکز آمار، طرحهاي آمارگيري کارگاهي ويژه فناوري اطلاعات و ارتباطات توسط مرکز آمار ايران و به سفارش وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات از 21 مرداد ماه تا 23 شهريور ماه در کشور اجرا ميشود.
سمينار آموزشي مرحله اول اين طرح در مرکز آمار ايران از هشتم تا يازدهم مرداد و سمينار آموزشي مرحله دوم در استانهاي کشور از 15 الي 19 مرداد ماه برگزار ميگردد. در مراسم افتتاحيه اين سمينار در مرکز آمار ايران، معاون اقتصادي و محاسبات ملي اين مرکز، با اشاره به اين که در سال 1396، دومين دوره از طرح گردآوري شاخصهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در کارگاهها در کشور اجرا مي شود، گفت: اين طرح شامل دو حوزه محاسبه ارزش افزوده با هدف تهيه حساب ملي اقماريICT و تهيه شاخهاي فناوري اطلاعات است که در قالب 16 پرسشنامه اجرا مي شود.
جواد حسين زاده با بيان اين که اولين دوره از اجراي اين طرح که در سال 1391 اجرا شد، طرحي موفق بود که در تدوين برنامه ششم توسعه نيز مورد استفاده قرار گرفت،گفت: با توجه به اهميتي که آمار حوزه فناوري اطلاعات در برنامهريزي و حوزه آمايش سرزمين دارند، اين دوره از طرح به صورت منطقهاي اجرا ميشود.
حسين زاده در ادامه، بهنگام سازي چهارچوب طرح ICT را از اهداف اصلي اجراي اين طرح ذکر کرد. وي بر ضرورت توجه و دقت لازم در تکميل پرشسنامهها و همچنين جلب حمايت واحد هاي پاسخگو براي تکميل هر چه با کيفيتتر پرسشنامهها تاکيد نمود.
مدير کل دفتر بررسيهاي اقتصادي وزارت فناوري اطلاعات و ارتباطات نيز که به عنوان مدعو در مراسم افتتاحيه سمينار حضور داشت، با اشاره بر ضرورت تعيين دقيق شاخصهاي ICT ، گفت: ICT بستر ساز بسياري از تغييرات مهم در جامعه است، چرا که ابزارها، سبک زندگي و حتي بينش افراد را تغيير مي دهد. مجيد توکل در ادامه بر اهميت اجراي طرح آمارگيري کارگاهي ويژهي فناوري اطلاعات و ارتباطات در استان ها و جمع آوري اطلاعات اين حوزه در برنامهريزيهاي استاني تاکيد کرد.
در ادامه، جلسه پرسش و پاسخ در مورد نکات فني و اجرايي طرح با حضور علي رضا رضايي مدير کل دفتر صنعت، معدن و زير بنايي مرکز آمار ايران و شرکت کنندگان در سمينار برگزار شد.
گفتني است هدف از اجراي اين طرح، گردآوري شاخصهاي «فناوري اطلاعات و ارتباطات» در کارگاههاي کشور و ارسال به «کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل» (UNCTAD) براي مقايسههاي بينالمللي و نيز تهيه حسابهاي کارگاههايي با فعاليت ارائهي خدمات فاوا، توليد تجهيزات فاوا، عمدهفروشي کالاهاي فاوا و انتشار الکترونيکي در سطح استانهاي کشور است. در اين طرح، با مراجعه مأموران آمارگيري به کارگاههاي تعيين شده، پرسشنامه طرح به شيوهي مصاحبه حضوري تکميل ميشود.
منبع:فارس